Чип, Паспорт, Лисетка

Индентифицирането на кучетата и котките според Закона за Ветеринарното дело в България, е задължително. Средствата за идентификация са инжектируем транспондер , наричан още Чип и Паспорт по образец. Без тези атрибути животното не може да бъде официално регистрирано, да пътува извън страната.

Чипът представлява малка капсула която се инжектира зад лявото ухо на домашния любимец. Извършена от опитен специалист, процедурата е почти безболезнена за животинчето. По закон процедурата се извършва до навършване на четвъртия месец на кучето. Чипът е пасивен, и за разчитането е необходим специален четец, на екрана на който се изписва поредица от цифри. При идентифицирането с чип, данните на животното и стопанина се въвеждат в Национална Информационна Система. Самият чип не е вреден за животното, не излъчва сигнали, не се налага да му се сменя батерия. Той не свързан с GPRS и не може да се определи чрез него локацията на животното. Ако намерите загубило се животно е необходимо да го заведете до Ветеринарен лекар, разполагащ с четец и достъп до Информационната Система, за да се намери собственика. За съжаление данните на някои чипирани животни не са въведени. Ветеринарните лекари закупуват предварително определен тип чипове, които административно им се разпределят в базата данни.

Паспортът е по образец, с уникален номер и служи също така за здравна книжка. Всеки паспорт се попълва на Български и Английски. Издава се при първия преглед или ваксина на животното.

Лисетката е метално медальонче с цвят и форма различен за всяка календарна година. На него са гравирани годината, името на Клиниката, телефонен номер и индивидуален номер. Тя се поставя на нашийника при ваксинацията срещу бяс. Цената и е включена в процедурата. Служи както за дистанционно потвърждение, че животното е ваксинирано за текущата година, така и за бързо идентифициране. По индивидуалния номер, всяка клиника трябва да може да открие в собствената си база данни име, адрес и телефон на стопанина на кучето.

Освен тези официални средства за идентификация има редица варианти на медальони, капсули, надписи за идентификация, но те не са толкова комплексни и сигурни.

Професионални ветеринарни услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Клиничен преглед

За нас е важно не само да излекуваме вашето животно когато е болно, но и да направим живота му по-качествен. За това обръщаме съществено внимание на профилактиката и на вашата информираност.

Ваксинации

Добре подбраната схема за ваксинации предотвратява много рискове и грижи. Работим само с доказали се в практиката продукти, за да гарантираме максимален ефект.

Лабораторни изследвания

Паразитологични изследвания, пълна кръвна картина, биохимично изследване, хормонални изследвания, изследване на урина, цитологично изследване, хистологично изследване, микробиологично изследване и антибиотикограма.

Хирургия

Дългогодишният опит и сработеност на хирургическия екип на нашата клиника ни позволява да поемем голям диапазон от сложни хирургически процедури. Следоперативния период е много важен и затова държим излизането от анестезия да стане при нас.

Ветеринарна стоматология

Много стриктно следим състоянието на зъбите на нашите пациенти. Предлагаме почистване на зъбния камък с ултразвук, безболезнена машинна корекция на зъби при кучета, котки, зайци и други гризачи.

Обезпаразитяване

Вярваме в индивидуалния подход при изработването на лечебни схеми за обезпаразитяване и профилактично изграждане на сигурна защита срещу паразитозите. Всеки пациент има нужда от строго специфична защита и ние ще ви предложим най-подходящата.

Препоръки от нашите клиенти

Прочете какво споделят клиентите за екипа и работата на нашата ветеринарна клиника

Sofiya Lykova
Sofiya Lykova
15/03/2022
krasi vasileva
krasi vasileva
11/03/2022
Ivelín Vasilev Petkov
Ivelín Vasilev Petkov
06/03/2022
Cornelia Ivanova
Cornelia Ivanova
05/03/2022
❤️
Kiril Dimitrov
Kiril Dimitrov
02/03/2022
Martin Todorov
Martin Todorov
25/02/2022
Aннa-Мaрия Тодоровa
Aннa-Мaрия Тодоровa
22/02/2022
Radi Nancheva
Radi Nancheva
22/02/2022
Elena Vladimirovna
Elena Vladimirovna
20/02/2022
Изключително внимателни! Ще направят всичко възможно да помогнат! Работят със сърце и душа!
Teodora Jonowa
Teodora Jonowa
19/02/2022
Адрес

София, ул. Слатинска, бл. 20

 

Работно време

Понеделник – Петък 9:30 – 19:30
Събота – Неделя 9:00 – 14:00

Часове за посещение на стационарни пациенти

Понеделник – Петък 14:00 – 16:00
Събота – Неделя 13:00 – 14:00

Телефони

(+359) 2 44 30 440 Ветеринарна клиника Джулайвет

(+359) 887 60 24 88 Д-р Юлиана Михайлова

(+359) 898 47 31 33 Д-р Валери Златанов

 

Запази час онлайн с еasybook.bg в клиника Джулайвет Слатина:

Easybook.bg запази час

 

Ветеринарна Клиника Джулайвет

София, ул. Слатинска, бл.20
(+359) 2 44 30 440

Работно време
Понеделник – Петък 9:00 – 20:00
Събота - Неделя 9:00 - 14:00

Форма за въпроси

Ако имате въпрос относно нашите ветеринарни услуги, ще се радваме да Ви отговорим


  Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.   Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.    Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.

    Форма за въпроси

    Ако имате въпрос относно нашите ветеринарни услуги, ще се радваме да Ви отговорим


     Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.      Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.       Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.