Кожни проблеми при кучето и котката

За нас, лекарите от ветеринарна клиника Джулайвет, решаването на дерматологичните проблеми на пациентите ни е от съществено значение. Проблемите с кожата не само са неприятни и досадни, когато става въпрос за падане на козина и сърбеж, но и могат да бъдат признак или да доведат до опасни заболявания.

Кожата е огледало на здравето на организма.

Сърбеж, ранички, люспи, падане на косъма, болка, зачервяване…Много често стопаните водят своите любимци при нас с оплаквания, че имат проблемна кожа. При този най-голям орган лесно се забелязват прояви на заболявания. Това води и до често погрешния извод, че и диагностицирането и лечението ще бъдат бързи и лесни.

Представата, че един поглед ще доведе до диагноза и решението ще бъде вълшебен лечебен шампоан и няколко хапчета или капки ще решат „проблема с ръсенето на косми“, „сърбежа и раничките“ е дълбоко погрешна.

Не бива да забравяме какви са функциите на кожата. Тя е гранична „бойна зона“ на организма и едновременно с това огледало на вътрешното здраве.

Бълхи, кърлежи, осили, наранявания, химически поражения. Това са част от външните фактори които предизвикват проблеми с кожата и на напълно здрав организъм. Да, те могат да бъдат лесно диагностицирани, както и бързо излекувани.

Автоимунни, метаболитни, хормонални, неопластични заболявания са вътрешния фактор за проблеми с кожни изяви. Диагностиката при тях често е трудна и изисква множество изследвания.

Гъбички, краста, маласезии, бактерии, вируси, алергия от бълхи, заемат междинно място. Без по-съществен проблем на организма не биха могли да виреят дълго време на здрава кожа. Освен специфична диагностика и лечение, те изискват и търсене на предразполагащи фактори допуснали тяхната проява.

За това е нужно при диагностициране на кожен проблем не само локална, но и обща оценка на телесното здраве.

Наред с микроскопското изследване и посявка на локален материал от засегнат участък е нужна информация за състоянието на имунната система и вътрешните органи. Първата стъпка е пълната кръвна картина и биохимично изследване на серум.

Това са минимални изисквания за качествена диагностика. Изследванията могат да се разширят при съмнения в посока хормони, микробиология, туморни маркери.

Лечението при заболявания с проява на кожата започва от правилното хранене.
Втората стъпка е нормализиране на имунната реакция и хормоналния баланс на организма.
Елиминирането на стреса и нормализиране на психо-емоционалното състояние е друго изискване.

Не забравяйте, кожата е огледало на здравето. Решаването на видим проблем няма как да стане с „боядисване“ на огледалото. Трябва първо да спомогнем за правилното подреждане на функциите в организма.

Професионални ветеринарни услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Клиничен преглед

За нас е важно не само да излекуваме вашето животно когато е болно, но и да направим живота му по-качествен. За това обръщаме съществено внимание на профилактиката и на вашата информираност.

Ваксинации

Добре подбраната схема за ваксинации предотвратява много рискове и грижи. Работим само с доказали се в практиката продукти, за да гарантираме максимален ефект.

Лабораторни изследвания

Паразитологични изследвания, пълна кръвна картина, биохимично изследване, хормонални изследвания, изследване на урина, цитологично изследване, хистологично изследване, микробиологично изследване и антибиотикограма.

Хирургия

Дългогодишният опит и сработеност на хирургическия екип на нашата клиника ни позволява да поемем голям диапазон от сложни хирургически процедури. Следоперативния период е много важен и затова държим излизането от анестезия да стане при нас.

Ветеринарна стоматология

Много стриктно следим състоянието на зъбите на нашите пациенти. Предлагаме почистване на зъбния камък с ултразвук, безболезнена машинна корекция на зъби при кучета, котки, зайци и други гризачи.

Обезпаразитяване

Вярваме в индивидуалния подход при изработването на лечебни схеми за обезпаразитяване и профилактично изграждане на сигурна защита срещу паразитозите. Всеки пациент има нужда от строго специфична защита и ние ще ви предложим най-подходящата.

Препоръки от нашите клиенти

Прочете какво споделят клиентите за екипа и работата на нашата ветеринарна клиника

 • 5 star review  The perfect place for your pets ❤️

  thumb Petar Dyankov
  11/16/2019

  5 star review  Awesome people and professionals, making both your pet and you feel good after visiting This is extremely important as get visits are stresfull for both of you.

  thumb George Panayotov
  9/07/2019

  5 star review  Awesome people and professionals, making both your pet and you feel good after visiting This is extremely important as get visits are stresfull for both of you.

  thumb George Panayotov
  9/07/2019
 • 5 star review  Excellent veterinary clinic with very good equipment and a team of professionals.

  thumb K. Karnev
  4/11/2019

  5 star review  Excellent veterinary clinic with very good equipment and a team of professionals.

  thumb K. Karnev
  4/11/2019

  5 star review  Best vet clinic. Ever.

  thumb Stoyan Georgiev
  3/27/2019
 • 5 star review  Great veterinary clinic with highly qualified and well experienced professionals. They've saved my cat more than once, I highly recommend it!

  thumb Kalina Karneva
  2/18/2019

  5 star review  Клиниката ми хареса както по отношение на специалистите, които работят там, така по отношение на професионални, които се полагат към животните. Освен това, има удължено работно време, работи през почивните дни, което заслужава адмирации!

  thumb Ivanka Metodieva-Kirilova
  2/02/2019

  5 star review  A team of great professionals and friendly people to talk to that have your pets interest at mind

  thumb Ventsislav Simeonov
  1/09/2019

Адрес

Клиника Джулайвет Слатина: София, бул. Слатинска, между бл. 45 и 45а
Клиника Джулайвет 2 Лозенец: бул. „Черни връх“ 22, 1407 ж.к. Лозенец, София

 

Работно време

Понеделник – Петък 9:00 – 20:00
Събота – Неделя 9:00 – 14:00

Телефони
(+359) 2 44 30 440 Ветеринарна клиника Джулайвет, Слатина

(+359) 2 99 255 26 Ветеринарна клиника Джулайвет 2, Лозенец

(+359) 887 60 24 88 Д-р Юлиана Михайлова
(+359) 898 47 31 33 Д-р Валери Златанов
(+359) 898 67 13 89 Д-р Моника Стефанова
(+359) 882 47 28 47 Д-р Ивайло Игнатов

 

Ветеринарна Клиника Джулайвет

София, бул. Слатинска,трафопост между блок 45 и блок 45А
(+359) 2 44 30 440

Работно време
Понеделник – Петък 9:00 – 20:00
Събота - Неделя 9:00 - 14:00

Ветеринарна клиник Джулайвет 2

София, Лозенец, бул. „Черни връх“ 22
(+359) 2 99 255 26

Работно време
Понеделник – Петък 9:00 – 20:00
Събота - Неделя 9:00 - 14:00

Форма за въпроси

Ако имате въпрос относно нашите ветеринарни услуги, ще се радваме да Ви отговорим


  Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.   Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.    Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.