Дирофилария-разпространение

До скоро данните за разпространението на заболяването дирофилариоза бяха сравнително малко.Смяташе се, че е засегната около 3-4% от популацията на кучетата. Последните проучвания показват наличието на сериозен резервоар за тази паразитоза-чакалите. Изследванията сочат, че в някои области са засегнати около 90% от животните. Наред с изследванията доказващи дивите животни, в частност чакалите като резервоар на инфекцията се очертава една доста тревожна картинка.

При котките известен процент от случаите диагностицирани като котешка астма се оказват дирофилариоза.
Дирофиларията (сърдечния червей) е паразитно заболяване засягащо кучето и котката и фретката, от домашните животни. Разпространява се чрез ухапване от комари. В ранните фази протича безсимтомно, а на по-късен етап с признаци от страна да сърдечно-съдовата и респираторната системи.

Диагностиката се поставя с бързи кръвни тестове, кръвна натривка, рентгенография и ехокардиография. Лечението е тежко, дълго, опасно и скъпо.

За щастие има лесна профилактика.

Ежемесечен прием на препарати унищожаващи микроларвите, както и прилагането на репеленти са достатъчно ефикасен способ да прекъснем цикъла на заразяване. При започване на профилактика на възрастни животни е важно да бъде направен предварителен тест за наличие на заболяването.
В момента препаратите достъпни на пазара са както конкретни – само срещу дирофилариоза, така и в състава на комбинирани за препарати- за вътрешно обезпаразитяване и дирофилария, и за външно, вътрешно и дирофилария.

Професионални ветеринарни услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Клиничен преглед

За нас е важно не само да излекуваме вашето животно когато е болно, но и да направим живота му по-качествен. За това обръщаме съществено внимание на профилактиката и на вашата информираност.

Ваксинации

Добре подбраната схема за ваксинации предотвратява много рискове и грижи. Работим само с доказали се в практиката продукти, за да гарантираме максимален ефект.

Лабораторни изследвания

Паразитологични изследвания, пълна кръвна картина, биохимично изследване, хормонални изследвания, изследване на урина, цитологично изследване, хистологично изследване, микробиологично изследване и антибиотикограма.

Хирургия

Дългогодишният опит и сработеност на хирургическия екип на нашата клиника ни позволява да поемем голям диапазон от сложни хирургически процедури. Следоперативния период е много важен и затова държим излизането от анестезия да стане при нас.

Ветеринарна стоматология

Много стриктно следим състоянието на зъбите на нашите пациенти. Предлагаме почистване на зъбния камък с ултразвук, безболезнена машинна корекция на зъби при кучета, котки, зайци и други гризачи.

Обезпаразитяване

Вярваме в индивидуалния подход при изработването на лечебни схеми за обезпаразитяване и профилактично изграждане на сигурна защита срещу паразитозите. Всеки пациент има нужда от строго специфична защита и ние ще ви предложим най-подходящата.

Препоръки от нашите клиенти

Прочете какво споделят клиентите за екипа и работата на нашата ветеринарна клиника

 • review rating 5  Excellent veterinary clinic with very good equipment and a team of professionals.

  thumb K. Karnev
  4/11/2019

  review rating 5  Best vet clinic. Ever.

  thumb Stoyan Georgiev
  3/27/2019

  review rating 5  Great veterinary clinic with highly qualified and well experienced professionals. They've saved my cat more than once, I highly recommend it!

  thumb Kalina Karneva
  2/18/2019
 • review rating 5  Клиниката ми хареса както по отношение на специалистите, които работят там, така по отношение на професионални, които се полагат към животните. Освен това, има удължено работно време, работи през почивните дни, което заслужава адмирации!

  thumb Ivanka Metodieva-Kirilova
  2/02/2019

  review rating 5  A team of great professionals and friendly people to talk to that have your pets interest at mind

  thumb Ventsislav Simeonov
  1/09/2019

  review rating 5  Great veterinary clinic. The staff there is extremely nice and sweet, that is always important when they take care of one's pets. Just a perfect place to go! Recommended !

  thumb Georgi Petrov
  9/10/2018
 • review rating 4  Easy to stop with car good pet service.

  thumb Vladimir Todorov
  9/07/2018

  review rating 5  Прекрасна клиника и уникално обслужване. Невероятен екип от млади и усмихнати хора, които видимо обожават работата си. Отделят нужното време и внимание индивидуално на всяка една животинка, която дойде там. Имам два джербила, веднъж ходих с възпалено оченце на единия, втория път другия имаше гъбички. Отношението е просто невероятно. Уверено препоръчвам!!!

  thumb Evelina Petkova
  7/22/2018

  review rating 5  Great place for animal care!!!

  thumb Златин Краев
  2/21/2018

Адрес

София, бул. Слатинска, между бл. 45 и 45а

Работно време

Понеделник – Петък 9:00 – 20:00
Събота – Неделя 9:00 – 14:00

Телефони
(+359) 2 44 30 440 Ветеринарна клиника
(+359) 887 60 24 88 Д-р Юлиана Михайлова
(+359) 898 47 31 33 Д-р Валери Златанов

Ветеринарна Клиника Джулайвет

София, бул. Слатинска,трафопост между блок 45 и блок 45А
(+359) 2 44 30 440

Работно време
Понеделник – Петък 9:00 – 20:00
Събота - Неделя 9:00 - 14:00

Форма за въпроси

Ако имате въпрос относно нашите ветеринарни услуги, ще се радваме да Ви отговорим


Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.