Професионални ветерианарни услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика на домашни любимци

Ние ценим вашето време, затова сме стриктни и точни с изпълнението на поетите ангажименти. На ваше разположение са последните технически усъвършенствани методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика. Предлагаме приятелска комфортна обстановка, която предразполага и успокоява. Заедно с нашия екип от енергични и доказали професионализма си специалисти ще бъдете част от създаването на план на лечение и неговото изпълнение.

Клиничен преглед

Обстоен преглед на всеки наш пациент. Бъдете търпеливи, когато подробно разпитаме за неговото здравословно състояние и начин на живот. За да не пропуснем нещо важно е необходимо да знаем максимално много за вашият любимец. Често при прегледа откриваме значими проблеми, не винаги свързани с повода довел ви при нас. За нас е важно не само да излекуваме вашето животно когато е болно, но и да направим живота му по-качествен. За това обръщаме съществено внимание на профилактиката и на вашата информираност.

Ваксинации

Ваксинацията защитава вашият домашен любимец от много опасни и често фатални заболявания. Добре подбраната схема за ваксинации предотвратява много рискове и грижи. Работим само с доказали се в практиката продукти, за да гарантираме максимален ефект.

Обезпаразитяване

Както външните, така и вътрешните паразити са не само неприятна тема за вас, но и съществен здравословен проблем за вашия любимец. Във ветеринарна клиника Джулайвет вярваме в индивидуалния подход при изработването на лечебни схеми за обезпаразитяване и профилактично изграждане на сигурна защита срещу паразитозите. Всеки пациент има нужда от строго специфична защита и ние ще ви предложим най-подходящата.

Поставяне на микрочипове

Микрочипирането е задължително по закон за кучетата над 4 месечна възраст. Експресно въвеждане на данните в Информационната Система.

Ехография

Това е метод на образна диагностика (популярен и като ултразвук), който ни позволява да 'надникнем' напълно безопасно и нестресиращо в различни органи и тъкани на пациента. Това ни помага да поставяме точна диагноза при редица заболявания на вътрешните органи. Служи и за ранно установяване на бременност. Опитните ни специалисти в тази област разполагат с модерна апаратура.

Диагностика на сърдечни заболявания

Използваме я при съмнения за проблеми със сърцето. Рутинно всички операции в клиниката свързани с анестезия се извършват при пълно мониториране на пациента.

Ехокардиография

Ехокардиографията е изследване на сърцето с ултразвукови вълни, като представя в реално време структурата и функцията на сърцето, както и движението на кръвта през сърдечните кухини и големите съдове. Нашият апарат е от съвременно поколение и разполага с доплер диагностика, с което можем да премерим силата, градиента и посоката на кръвния ток през сърцето и съдовете.
Задължително се извършва с предварително записан час.

Хирургия

Работим с най-съвременните и безопасни анестетици при постоянен мониторинг на пациента. Дългогодишния опит и сработеност на хирургическия екип на клиника "'Джулайвет'" ни позволява да поемем голям диапазон от сложни хирургически процедури.Следоперативния период е много важен и затова държим излизането от анестезия да стане при нас.

Лабораторни изследвания

Паразитологичните изследвания на косми, кожа, фекалии, кръв и др. дават възможност да откриваме външни и вътрешни паразити. Препоръчваме фекалните изследвания за паразити при всички кучета и котки до 3-месечна възраст. Пълна кръвна картина е един от бързите методи за изследване, който рутинно предлагаме и извършваме още по време на клиничния преглед. Тя ни дава изключително полезна информация за актуалното състояние на имунитета и ни насочва към редица 'скрити' състояния. Биохимично изследване на кръвта ни дава много ценна информация за функционирането на органите в тялото на животното. При възрастни, тежко болни животни и животни преди операция, винаги се стараем да направим кръвни изследвания на нашите пациенти. Хормонални изследвания, чрез тях се поставят диагнози на заболявания свързани със жлезите с вътрешна секреция. Изследването на урина е незаменимо при болести на отделителната система като цистити, нефрити, уролитиаза, а и на други важни заболявания, като например диабет.
Цитологичното изследване е бърз метод за диференциране на редица патологии и състояния. Хистологичното изследване е основен метод за диагностика при съмнение за онкологични заболявания. Микробиологичното изследване и антибиотикограмата използваме при съмнение за инфекциозен процес. Откриването на точния причинител и точния антибиотик често е предопределящо за скоростта и успеха на лечението.

Ветеринарна стоматология

Едно от звената на които акцентираме неуморно в клиника "Джулайвет".
Много стриктно следим състоянието на зъбите на нашите пациенти. Препоръчваме когато е необходимо корекция на диетата или необходими грижи за зъбите. Предлагаме почистване на зъбния камък с ултразвук, безболезнена машинна корекция на зъби при кучета, котки, зайци и други гризачи.

Прегледи и лечение на декоративни животни

Порчета, морски свинчета, зайчета, хамстери, костенурки и други екзотични животни са чести посетители при нас. Поради особеностите при тези животинки, добре да се обадите по телефона и да запазите час за преглед преди да ни посетите.

Домашни посещения

В определени случаи е възможно и домашно посещение. Удобството на домашните посещения е, че не ви налага да търсите транспорт за вашия любимец, както и спестяване на стрес от пътуване. За съжаление така губим възможността до бърз достъп до апаратурата за изследвания, както и ценно време за пътуване до вашия дом, което бихме могли да посветим на други нуждаещи се пациенти.Всички тези фактори правят в повечето случаи услугата неудачна.

Висококачествени храни и аксесоари

Предлагаме най-качествени храни и деликатеси за вашите любимци, защото доброто хранене е в основата на доброто здраве. При нас ще намерите храните на Royal Canin, Hills, Euкanuba, Animonda. За зайци, други гризачи и птици - Versele-Laga, Beaphar и други.
Аксесоари, гребени, четки, играчки, поводи, нагръдници и нашийници на Ferplast, Rogz , както и доста голям асортимент на български фирми.

Салон за красота

Предлагаме подстригване, разресване, прически, рязане на нокти.
За екзотичните животни – рязане на нокти , пилене на клюн на папагали.

Адрес

София, ул. Слатинска, бл. 20

 

Работно време

Понеделник – Петък 9:30 – 19:30
Събота – Неделя 9:00 – 14:00

Часове за посещение на стационарни пациенти

Понеделник – Петък 14:00 – 16:00
Събота – Неделя 13:00 – 14:00

Телефони

(+359) 2 44 30 440 Ветеринарна клиника Джулайвет

(+359) 887 60 24 88 Д-р Юлиана Михайлова

(+359) 898 47 31 33 Д-р Валери Златанов

 

Запази час онлайн с еasybook.bg в клиника Джулайвет Слатина:

Easybook.bg запази час

 

Ветеринарна Клиника Джулайвет

София, ул. Слатинска, бл.20
(+359) 2 44 30 440

Работно време
Понеделник – Петък 9:00 – 20:00
Събота - Неделя 9:00 - 14:00

Форма за въпроси

Ако имате въпрос относно нашите ветеринарни услуги, ще се радваме да Ви отговорим


    Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.      Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.        Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.