Чип, Паспорт, Лисетка

Индентифицирането на кучетата и котките според Закона за Ветеринарното дело в България, е задължително. Средствата за идентификация са инжектируем транспондер , наричан още Чип и Паспорт по образец. Без тези атрибути животното не може да бъде официално регистрирано, да пътува извън страната.

Чипът представлява малка капсула която се инжектира зад лявото ухо на домашния любимец. Извършена от опитен специалист, процедурата е почти безболезнена за животинчето. По закон процедурата се извършва до навършване на четвъртия месец на кучето. Чипът е пасивен, и за разчитането е необходим специален четец, на екрана на който се изписва поредица от цифри. При идентифицирането с чип, данните на животното и стопанина се въвеждат в Национална Информационна Система. Самият чип не е вреден за животното, не излъчва сигнали, не се налага да му се сменя батерия. Той не свързан с GPRS и не може да се определи чрез него локацията на животното. Ако намерите загубило се животно е необходимо да го заведете до Ветеринарен лекар, разполагащ с четец и достъп до Информационната Система, за да се намери собственика. За съжаление данните на някои чипирани животни не са въведени. Ветеринарните лекари закупуват предварително определен тип чипове, които административно им се разпределят в базата данни.

Паспортът е по образец, с уникален номер и служи също така за здравна книжка. Всеки паспорт се попълва на Български и Английски. Издава се при първия преглед или ваксина на животното.

Лисетката е метално медальонче с цвят и форма различен за всяка календарна година. На него са гравирани годината, името на Клиниката, телефонен номер и индивидуален номер. Тя се поставя на нашийника при ваксинацията срещу бяс. Цената и е включена в процедурата. Служи както за дистанционно потвърждение, че животното е ваксинирано за текущата година, така и за бързо идентифициране. По индивидуалния номер, всяка клиника трябва да може да открие в собствената си база данни име, адрес и телефон на стопанина на кучето.

Освен тези официални средства за идентификация има редица варианти на медальони, капсули, надписи за идентификация, но те не са толкова комплексни и сигурни.

Професионални ветеринарни услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Клиничен преглед

За нас е важно не само да излекуваме вашето животно когато е болно, но и да направим живота му по-качествен. За това обръщаме съществено внимание на профилактиката и на вашата информираност.

Ваксинации

Добре подбраната схема за ваксинации предотвратява много рискове и грижи. Работим само с доказали се в практиката продукти, за да гарантираме максимален ефект.

Лабораторни изследвания

Паразитологични изследвания, пълна кръвна картина, биохимично изследване, хормонални изследвания, изследване на урина, цитологично изследване, хистологично изследване, микробиологично изследване и антибиотикограма.

Хирургия

Дългогодишният опит и сработеност на хирургическия екип на нашата клиника ни позволява да поемем голям диапазон от сложни хирургически процедури. Следоперативния период е много важен и затова държим излизането от анестезия да стане при нас.

Ветеринарна стоматология

Много стриктно следим състоянието на зъбите на нашите пациенти. Предлагаме почистване на зъбния камък с ултразвук, безболезнена машинна корекция на зъби при кучета, котки, зайци и други гризачи.

Обезпаразитяване

Вярваме в индивидуалния подход при изработването на лечебни схеми за обезпаразитяване и профилактично изграждане на сигурна защита срещу паразитозите. Всеки пациент има нужда от строго специфична защита и ние ще ви предложим най-подходящата.

Препоръки от нашите клиенти

Прочете какво споделят клиентите за екипа и работата на нашата ветеринарна клиника

 • review rating 5  Great place for animal care!!!

  thumb Златин Краев
  2/21/2018

  review rating 5  Ветеринарите тук имат страхотно отношение към животните.

  thumb Петя Стоева
  2/18/2018

  review rating 4  The stafg is warm and welcoming and put my little buster in a comfortable state

  thumb Ancelin Jeremy
  1/06/2018
 • review rating 5  Super helpful vets! Friendly place for our cat

  thumb Jane Z.
  12/09/2017

  review rating 5  Very pleasant and friendly staff. They've been super helpful everytime i've taken my dogs. Low prices and good care. Recommend it for sure.

  thumb Dimitar Kyurkchiev
  11/02/2017

  review rating 5  Very nice staff, always helpful!

  thumb Georgi Stanoev
  10/26/2017
 • review rating 5  nice staff

  thumb Georgi Georgiev
  11/18/2015

Адрес

София, бул. Слатинска, между бл. 45 и 45а

Работно време

Понеделник – Петък 9:00 – 20:00
Събота – Неделя 9:00 – 14:00

Телефони
(+359) 2 44 30 440 Ветеринарна клиника
(+359) 887 60 24 88 Д-р Юлиана Михайлова
(+359) 898 47 31 33 Д-р Валери Златанов

Ветеринарна Клиника Джулайвет

София, бул. Слатинска,трафопост между блок 45 и блок 45А
(+359) 2 44 30 440

Работно време
Понеделник – Петък 9:00 – 20:00
Събота - Неделя 9:00 - 14:00

Форма за въпроси

Ако имате въпрос относно нашите ветеринарни услуги, ще се радваме да Ви отговорим


Форма за въпроси

Ако имате въпрос относно нашите ветеринарни услуги, ще се радваме да Ви отговорим