Кожни проблеми при кучето и котката

За нас, лекарите от ветеринарна клиника Джулайвет, решаването на дерматологичните проблеми на пациентите ни е от съществено значение. Проблемите с кожата не само са неприятни и досадни, когато става въпрос за падане на козина и сърбеж, но и могат да бъдат признак или да доведат до опасни заболявания.

Кожата е огледало на здравето на организма.

Сърбеж, ранички, люспи, падане на косъма, болка, зачервяване…Много често стопаните водят своите любимци при нас с оплаквания, че имат проблемна кожа. При този най-голям орган лесно се забелязват прояви на заболявания. Това води и до често погрешния извод, че и диагностицирането и лечението ще бъдат бързи и лесни.

Представата, че един поглед ще доведе до диагноза и решението ще бъде вълшебен лечебен шампоан и няколко хапчета или капки ще решат „проблема с ръсенето на косми“, „сърбежа и раничките“ е дълбоко погрешна.

Не бива да забравяме какви са функциите на кожата. Тя е гранична „бойна зона“ на организма и едновременно с това огледало на вътрешното здраве.

Бълхи, кърлежи, осили, наранявания, химически поражения. Това са част от външните фактори които предизвикват проблеми с кожата и на напълно здрав организъм. Да, те могат да бъдат лесно диагностицирани, както и бързо излекувани.

Автоимунни, метаболитни, хормонални, неопластични заболявания са вътрешния фактор за проблеми с кожни изяви. Диагностиката при тях често е трудна и изисква множество изследвания.

Гъбички, краста, маласезии, бактерии, вируси, алергия от бълхи, заемат междинно място. Без по-съществен проблем на организма не биха могли да виреят дълго време на здрава кожа. Освен специфична диагностика и лечение, те изискват и търсене на предразполагащи фактори допуснали тяхната проява.

За това е нужно при диагностициране на кожен проблем не само локална, но и обща оценка на телесното здраве.

Наред с микроскопското изследване и посявка на локален материал от засегнат участък е нужна информация за състоянието на имунната система и вътрешните органи. Първата стъпка е пълната кръвна картина и биохимично изследване на серум.

Това са минимални изисквания за качествена диагностика. Изследванията могат да се разширят при съмнения в посока хормони, микробиология, туморни маркери.

Лечението при заболявания с проява на кожата започва от правилното хранене.
Втората стъпка е нормализиране на имунната реакция и хормоналния баланс на организма.
Елиминирането на стреса и нормализиране на психо-емоционалното състояние е друго изискване.

Не забравяйте, кожата е огледало на здравето. Решаването на видим проблем няма как да стане с „боядисване“ на огледалото. Трябва първо да спомогнем за правилното подреждане на функциите в организма.

Професионални ветеринарни услуги

Иновативни методи и средства за диагностика, лечение, превенция и профилактика

Клиничен преглед

За нас е важно не само да излекуваме вашето животно когато е болно, но и да направим живота му по-качествен. За това обръщаме съществено внимание на профилактиката и на вашата информираност.

Ваксинации

Добре подбраната схема за ваксинации предотвратява много рискове и грижи. Работим само с доказали се в практиката продукти, за да гарантираме максимален ефект.

Лабораторни изследвания

Паразитологични изследвания, пълна кръвна картина, биохимично изследване, хормонални изследвания, изследване на урина, цитологично изследване, хистологично изследване, микробиологично изследване и антибиотикограма.

Хирургия

Дългогодишният опит и сработеност на хирургическия екип на нашата клиника ни позволява да поемем голям диапазон от сложни хирургически процедури. Следоперативния период е много важен и затова държим излизането от анестезия да стане при нас.

Ветеринарна стоматология

Много стриктно следим състоянието на зъбите на нашите пациенти. Предлагаме почистване на зъбния камък с ултразвук, безболезнена машинна корекция на зъби при кучета, котки, зайци и други гризачи.

Обезпаразитяване

Вярваме в индивидуалния подход при изработването на лечебни схеми за обезпаразитяване и профилактично изграждане на сигурна защита срещу паразитозите. Всеки пациент има нужда от строго специфична защита и ние ще ви предложим най-подходящата.

Препоръки от нашите клиенти

Прочете какво споделят клиентите за екипа и работата на нашата ветеринарна клиника

 • review rating 5  Great veterinary clinic. The staff there is extremely nice and sweet, that is always important when they take care of one's pets. Just a perfect place to go! Recommended !

  thumb Georgi Petrov
  9/10/2018

  review rating 4  Easy to stop with car good pet service.

  thumb Vladimir Todorov
  9/07/2018

  review rating 5  Прекрасна клиника и уникално обслужване. Невероятен екип от млади и усмихнати хора, които видимо обожават работата си. Отделят нужното време и внимание индивидуално на всяка една животинка, която дойде там. Имам два джербила, веднъж ходих с възпалено оченце на единия, втория път другия имаше гъбички. Отношението е просто невероятно. Уверено препоръчвам!!!

  thumb Evelina Petkova
  7/22/2018
 • review rating 5  Great place for animal care!!!

  thumb Златин Краев
  2/21/2018

  review rating 5  Ветеринарите тук имат страхотно отношение към животните.

  thumb Петя Стоева
  2/18/2018

  review rating 4  The stafg is warm and welcoming and put my little buster in a comfortable state

  thumb Ancelin Jeremy
  1/06/2018
 • review rating 5  Super helpful vets! Friendly place for our cat

  thumb Jane Z.
  12/09/2017

  review rating 5  Very pleasant and friendly staff. They've been super helpful everytime i've taken my dogs. Low prices and good care. Recommend it for sure.

  thumb Dimitar Kyurkchiev
  11/02/2017

  review rating 5  Very nice staff, always helpful!

  thumb Georgi Stanoev
  10/26/2017

Адрес

София, бул. Слатинска, между бл. 45 и 45а

Работно време

Понеделник – Петък 9:00 – 20:00
Събота – Неделя 9:00 – 14:00

Телефони
(+359) 2 44 30 440 Ветеринарна клиника
(+359) 887 60 24 88 Д-р Юлиана Михайлова
(+359) 898 47 31 33 Д-р Валери Златанов

Ветеринарна Клиника Джулайвет

София, бул. Слатинска,трафопост между блок 45 и блок 45А
(+359) 2 44 30 440

Работно време
Понеделник – Петък 9:00 – 20:00
Събота - Неделя 9:00 - 14:00

Форма за въпроси

Ако имате въпрос относно нашите ветеринарни услуги, ще се радваме да Ви отговорим


Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.